Inclined Bed Therapy methode | Hellend slapen
Slapen zoals de Farao’s dat deden

• Goed voor de bloedsomloop • Rug klachten • Rugletsel • Gerd • Maagklachten • Zure reflux • Sinus – Ademhalingsproblemen • Ademhalingsstoornis • Slaapapneu •

Anti-reflux matras

Anti reflux matras

Heeft u last van een onderbroken of slechte nachtrust door reflux? Dan biedt ons anti reflux matras een fijne oplossing voor u. U legt de wig/helling onder uw huidige matras, waardoor het hoofdeind van uw bed 15 centimeter hoger ligt dan het voeteind. De kans dat uw maagzuur terugstroomt in uw slokdarm is hierdoor een stuk kleiner. Wilt u weer genieten van een fijne nachtrust? Bekijk dan onze anti reflux matrassen en bestel direct! Staat de maat die u nodig heeft er niet tussen? Vraag hem dan aan via het offerteformulier, zodat we hem voor u op maat kunnen maken.

  • Snelle levering
  • Anti reflux matrassen op maat

Inclined bed therapy matras bestellen

Hellend slapen tegen maagzuur/reflux

Wat is Zure reflux?

Hellend slapen tegen MAAGZUUR / REFLUX

Zure reflux is een aandoening waarbij het maagzuur terugloopt in de slokdarm. Vaak gaat dit gepaard met brandendmaagzuur en opboeren van maagzuur wat kan leiden tot een geiriteerde slokdarm of keel. De gevolgen hier van kunnen zijn dat je een pijnlijk / brandend gevoel achter het borstbeen voelt.
Vrijwel iedereen kan last hebben of krijgen van reflux, zowel volwassenen, kinderen en baby’s. c.a. 26% van de bevolking ervaart dit af en toe en c.a. 5% ervaart dit dagelijks.

In Principe kan iedereen hier last van krijgen of hebben, bij baby’s komt dit regelmatig voor. Ook bij zwangere vrouwen komt het vaak voor, dit komt door dat de baarmoeder groet en tegen de maag aan kan gaan drukken. In het eerste timester kan reflux eerder voorkomen, de hoormoonhuishouding kan hier mee te maken hebben. De hormoon Progesteron zorgt er voor dat de spieren rondom de buik / baarmoeder wat verslappen. Ook kan dan de maagklep / sluitspier wat verslappen, dit kan dus een oorzaak zijn van Reflux.

Ook bij mensen met overgewicht en ouderen kan Reflux voorkomen. Er zou door het teruglopend maagzuur een knikje / breuk kunnen ontslaan waardoor de maag omhoog kan gaan stulpen. Dit kan een oorzaak zijn dat de slokdarmspier minder goed zijn werk doet, ook dot kan leiden tot Zure Reflux.

Door in schuin te slapen in een helling kunt u wel zeggen dat de kans op Gerd, teruglopend maagzuur, Zure reflux word verlaagd. De aandoeningen waarbij de maaginhoud of maagzuur uit de maag terug loopt naar uw keel zal door de lichte helling op zijn plek blijven. Bij de aandoening Gerd werkt de klep tussen de maag en dunne darm ook wel Pelorische klep (maagklep / maagportier) genoemd niet goed. Wanneer het zuur over deze klep terugvloeit lijken de symptomen erg op de aandoening zure reflux.

Ook kan dit optreden wanneer je snel na het eten / drinken vlak gaat liggen, zo kan het voedsel met maagsappen terugvloeien waardoor uw spijsvertering staakt. Door te slapen in een helling zult u merken dat door de zwaartekracht in combinatie met het liggen op een schuin matras deze aandoeningen zullen verminderen. Inclined bed therapy zal niet genezen maar wel de pijn en het vervelende brandende gevoel verlichten.

Waarom slapen op een Helling ?

Waarom slapen op een helling, zoals de Farao’s dat deden? Door te slapen op een “helling” door het hoofdeind 15 cm hoger te brengen, dan het voeteind verbeterd u uw gezondheid tijdens uw slaap. Inclined bed therapy of wel IBT is gebaseerd op de rol van de zwaartekracht waar uw lichaam op functioneert. Hier onder lees u verder waarom het goed is en voor welke lichamelijke kwaaltjes het kan helpen.

 

Matras tegen Kyfose

Hellend slapen kan ook helpen tegen;

De techniek IBT kan zeker helpen bij een slechte houding zoals Kyfose, Lordose en Scoliose.
Ook kan inclined bed therapy helpen bij RLS ook wel Rusteloos been-syndroom. Na onderzoek is er ook gebleken dat mensen met reuma en Parkinson met slaapproblemen er veel baat bij hebben. Door de lichte schuinte van 15 cm naar 0 cm van het matras zal de bloedsomloop verbeteren waardoor men rustiger slaapt. Als je hellend slaap zal je merken dat handen en voeten warmer aanvoelen, je valt in een diepere slaap, door dat je meer zuurstof binnen krijgt.

Goede doorbloeding

IBT goed voor de doorbloeding en ademhaling

Wanneer wij bezig zijn met ons dagelijkse bezigheden staat het hoofd boven ons hart en stroomt het bloed tegen de zwaartekracht in van het hart naar de hersenen. Wanneer wij slapen ligt over het algemeen iedereen horizontaal waardoor de natuurlijke stroming eigenlijk licht verstoord word. Dit kan druk geven op de hersenen en ruggenmerg. Door te slapen op een hellend matras ligt het lichaam in de houding waardoor de bloedsomloop makkelijker op zijn natuurlijke houding door het lichaam kan pompen. 

Door dat het lichaam op een schuin matras rust voorkomt het dat de luchtwegen knellen, dit betekend dus dat de luchtwegen geopend worden. Deze aanpassing aan uw bed kan er voor zorgen dat snurken, moeilijk ademen, ademhalingsstoornis, slaapapneu, pijnlijke sinus door verstopping word verminderd of in sommige gevallen zelf verholpen. De zwaartekracht die normaalgesproken alles “naar beneden duwt” blijft nu open.
Wanneer er meer zuurstof in het bloed komt door de geopende luchtwegen zult u merken dat u langer en dieper slaapt.

 

hellend slapen

Wakker worden met een droge mond

Wanneer we slapen liggen we horizontaal. Dit kan op de zij, rug en buik.
Voornamelijk hebben rug slapers last van deze kwaal soms is het zo erg dat men er ‘s nachts wakker van word. De oorzaak hier van is dat je met je mond open slaapt. Slapen met de mond open kan duiden op een verminderde long functie of verstopte holtes. Dit kan op zijn beurt de kwaliteit van de slaap beïnvloeden.
Dus wanneer je op een matras slaapt met een helling van 5 cm kan het de druk op de luchtwegen verminderen en de ademhaling verbeteren.

Hellend slapen of wel gezegd slapen op een helling helpt de luchtweg te openen, snurken te verlichten,
omdat de luchtwegen geopend worden komt er dus meer zuurstof binnen,
en kan dit sneller bij de hersenen komen.

Slapen met hartproblemen

Je hart slaat gemiddeld 10/12 keer minder per minuut minder.

Als je op deze manier slaapt  en rust, kan je lichaam beter regenereren omdat de sap stromen door het lichaam kunnen circuleren, en dat heeft een positief effect op je lichaam en op je gezondheid.
Het helend slapen zorgt ervoor dat je bloed beter door je lichaam komt en je hart gemiddeld 10/12 per minder per minuut slaat ook word je ademhaling ook langzamer en ga je ook minder snurken en slaapapneu. Cardiologen adviseren mensen met hart problemen  om hellend te slapen dit geeft minder druk op het hart

Hersenaandoening slapen

Volgens Dr. Ross Singer kan slapen op een helling ook andere hersenaandoeningen ten goede komen zoals ADHD en Alzheimer en inderdaad , hoewel niet vermeld, is het mogelijk door de intracraniale druk
( druk in de hersenen ) te veranderen.
De hersenen hebben een eigen Lymfestelsel dat in de hersenen komt door mee te liften op de bloed vaten.
Ander gif stoffen  worden nachts tijdens de diepe slaap uit je hersenen verwijderd en gaat naar de lever voor eliminatie, zowat alles wat efficiënte functie van je drainagesysteem belemmert.
Zo zal de ziekte als Alzheimer bevorderen, door afval in je hersenen te laten ophopen en het spreekt voor zich dat het verbeteren van deze ontgiften van de hersenen ook, de ziekte van Alzheimer en andere neurologische disfunctie zou helpen voorkomen.

Gebruikte informatie is afkomstig

Prof. Dr. Karl Hecht 30 jaar hoofd van de afdeling Slaapgeneeskunde aan de Charité University (Berlijn).
Prof. Dr. Hecht is ook actief betrokken geweest bij Space Medicine.
H.C. Günther   W. Amann-Jennson en haar team,
wetenschappelijke bevindingen van NASA-onderzoeker Dr. Joan Vernikos en resultaten van vele jaren onderzoek en experimenten door
Andrew K. Fletcher (UK/Inclined Bed Therapy)
Dr. Ross Singer (VS/auteur van “Get it up”) werden opgenomen.

Meer informatie over de Inclined Bed therapy methode

Hoe werkt inclined bed therapy?

Het anti reflux matras biedt een goede oplossing als u last heeft van reflux. De wig/helling gemaakt van stevig comfortschuim legt u onder uw huidige matras, waardoor er een helling van 17 centimeter ontstaat aan het hoofdeind die uitloopt in circa 2 centimeter aan het voeteind. Zo ligt u in een helling van 15 graden. Dit betekent dat u slaapt op een matras dat volledig gericht is op de inclined bed therapy. Het matras kan hierdoor ook ondersteuning bieden bij andere klachten, zoals het rusteloze beensyndroom of een slechte doorbloeding.

Waar helpt hellend slapen tegen?

Bij inclined bed therapy of IBT slaapt u met uw hoofd 15 centimeter hoger dan uw voeten. Het schuin slapen is goed voor uw gezondheid en helpt reflux tegen te gaan. Doordat u licht hellend slaapt, is het voor uw maagzuur een stuk lastiger om terug te stromen in de slokdarm. Maar reflux is niet het enige waar IBT hulp bij biedt. Het kan ook helpen bij:

  • Slechte houding, zoals kyfose, lordose en scoliose
  • Rusteloos beensyndroom
  • Reuma en Parkinson patiënten met slaapproblemen
  • Een slechte doorbloeding

Het hellend slapen helpt daarnaast bij het openen van de luchtwegen tijdens uw nachtrust. Hierdoor kan IBT ervoor zorgen dat snurken, moeilijk ademen, ademhalingsstoornis, slaapapneu en een pijnlijke sinus verminderd of zelfs verholpen wordt.

Levertijd en levering

Levering bij u aan de deur

Uw anti reflux matras leveren we met eigen vervoer of met onze vaste vervoerder. We streven naar een levertijd van 3 – 5 werkdagen voor de matrassen in een standaard maat. Voor een op maat gemaakt matras is dit 7 – 10 werkdagen. Indien u zelf het matras bij ons op wilt halen, vernemen we dit graag van u.

Kan je een IBT op maat laten maken?

Reflux matras op maat laten maken

Bij De Fabriekswinkel verkopen we anti reflux matrassen in de maten 70 cm x 190 cm, 80 cm x 190 cm, 90 cm x 190 cm, 100 cm x 190 cm en 120 cm x 190 cm. Wenst u een andere maat of hoogte voor uw bed? Dan maken we die graag op maat voor u. Via ons offerteformulier vraagt u gemakkelijk uw anti reflux matras aan met de maat die u nodig heeft. Na het ontvangen van uw aanvraag, berekenen we de kosten van uw anti reflux matras op maat. Hierna sturen we een prijsopgave naar u terug ter akkoord. Bij een 2 persoons bed adviseren wij altijd 2 losse inclined bed therapy matrassen, omdat dit makkelijker te hanteren is. We maken de wiggen op een lengte van 190 cm, zodat ze universeel passen voor bedden van elke lengtemaat.

Inclined bed Therapy – All in one

Wij zijn al geruime tijd producent van IBT matrassen en wiggen, Na feetback met onze klanten en therapeuten , hebben wij niet alleen de wig die u onder uw bestaande matras plaatst ,
Maar nu ook nieuw type IBT matras ontwikkeld die agronomisch beter is afgestemd voor heup en schouder.
Dit matras heeft zone verdeling in de kern en afgedekt met comfortabele drukverlagend 8 cm dikke NASA afdeklaag op het slaapoppervlak.
Ook kunnen wij een IBT samenstellen naar uw postuur en gewicht ,maak hiervoor een afspraak met onze slaapadviseur .

Ons hellend slapen matras is verkrijgbaar in iedere gewenste afmeting:
Staat uw maat er niet bij?
|Neem dan contact met ons op, wij maken de anti reflux matrassen ook naar wens.

Deze techniek is nuttig voor de in uiteenlopende aandoeningen, waaronder ruggenmergletsel, rugpijn, gerd, zure reflux, sinus-en ademhalingsstoornissen, slaapapneu, slechte doorbloeding zoals bij, lage stofwisseling, CCSVI, oedeem in de benen, en vele andere aandoeningen.
Links met leerzame weetjes over Hellend slapend:
Inclined Bed Therapy IBT
Inclined bed: voordelen, onderzoek en veiligheid (medicaday.com)
Inclined bedtherapie: een gids over de voordelen en mogelijke bijwerkingen – Sleep Advisor

De lichte helling is voldoende om de zwaartekracht op het lichaam te herstellen, het maakt de wervelkolom en de spieren recht, het bindweefsel, de ligamenten en de pezen helpen hier door te versterken. Hellend slapen kan het wervelkolom en de bindweefsel geassocieerd met veroudering helpen en pijn voorkomen. Ook kan deze techniek helpen bij slechte houdingsvoorwaarden, zoals kyfose, lordose en scoliose, en de symptomen van rusteloosbeen-syndroom (RLS) verminderen.

Hellend slapen of wel gezegd slapen op een helling helpt de luchtweg te openen, snurken te verlichten, omdat de luchtwegen geopend worden komt er dus meer zuurstof binnen en kan dit sneller bij de hersenen komen. De zwaartekracht van schuin staan voorkomt ook zure reflux en brandend maagzuur.

 

Neem een kijkje in onze showroom

Wilt u meer informatie over het anti reflux matras of passend advies voor uw slaapsituatie? Dan verwelkomen we u graag in onze showroom op de Weerenweg 8b in Zwanenburg, waar we een groot aantal matrassen hebben liggen om uit te proberen. Via de onderstaande button maakt u gemakkelijk een afspraak voor een geheel vrijblijvend adviesgesprek met een van onze medewerkers. Kom langs, krijg advies en bestel direct uw anti reflux matras in onze showroom!

Contact opnemen

Heeft u nog een vraag over het anti reflux matras of wilt u een afspraak maken voor een adviesgesprek? Neem dan contact met ons op via +31 (0)20 7601919 of stuur een mail naar info@defabriekswinkel.nl.

De keurmerken en certificaten

Matrassenfabriek in Zwanenburg

Kom langs in
onze showroom

© Copyright
2024
DeFabriekswinkel.nl
Powered by iClicks