Ruilen of retourneren

Zichttermijn / afkoelingstermijn.

1. Op onze producten zit standaard een zichttermijn van 14 werkdagen. Ingaande de dag na ontvangst door of namens de consument, tenzij onderling anders is overeengekomen.
Binnen deze 14 werkdagen, heeft u de bevoegdheid de onderliggende overeenkomst met defabriekswinkel.nl te ontbinden. U dient het product in dezelfde ongeopende verpakking waar het mee gekomen is te retourneren. Matrassen met een geopende verpakking, alle kussens en bedtextiel kunnen niet worden geretourneerd!

Indien u de overeenkomst wenst te ontbinden, dient u dit schriftelijk (via E-mail of brief) aan ons te melden. Na ons akkoord, krijgt u de adresgegevens en kunt u het product aan ons retourneren. U draagt hierbij zelf de kosten van en het risico voor het retour zenden van de goederen. U kunt de goederen ook weer door ons laten ophalen (dit geldt alleen voor artikelen groter dan 90 x 200 cm. Doordat een groot gedeelte van onze transportkosten is doorberekend in de verkoopprijs, berekenen wij voor het ophalen van de goederen € 0,89 per kilometer (wisselend aan de brandstofkosten), dit is berekend vanaf het ophaal adres tot ons magazijn in Zwanenburg. De betaling die u heeft verricht op het moment dat u de overeenkomst met De fabriekswinkel.nl heeft herroepen, zullen wij binnen 14 dagen nadat wij het door u geretourneerde product hebben ontvangen, aan u terug betalen, dit bedrag zal Exclusief de door u betaalde verzendkosten zijn. Voor een beroep te doen op deze retourregeling gelden naast bovengenoemde ook onderstaande voorwaarden.

Ruilen of retourneren.

1. U heeft 14 dagen zichttermijn om te beslissen of u het product wil houden, ingaande op de dag dat u de bestelling ontvangen heeft. Alleen producten in ongeopende verpakking kunnen worden geretourneerd. Indien u gebruik maakt van uw herroepingsrecht, zal het product met alle geleverde toebehoren en – indien redelijkerwijze mogelijk – in de originele staat en verpakking aan DFW geretourneerd worden. Bedtextiel en kussens zijn uitgesloten i.v.m. Hygiëne.

U kunt ons bereiken via:

E-mail: info@defabriekswinkel.nl
Telefoon: 020-7601919

We vragen u om uw factuurnummer, naam en adres te vermelden in de mail. U hoeft geen reden op te geven van uw retourzending, maar we zijn wel benieuwd naar uw reden. Het helpt ons om de kwaliteit hoog te houden van zowel de service als de producten.

2. U kunt het product dat u wilt retourneren binnen 14 dagen terugsturen in dezelfde verpakking waarmee het gekomen is. In overleg met ons kunnen wij uw retourzending ook bij u thuis ophalen. Hier zijn echter wel kosten aan verbonden die per product kunnen verschillen. Doordat een groot gedeelte van onze transportkosten is doorberekend in de verkoopprijs, berekenen wij voor het ophalen van de goederen kosten.
We melden deze kosten vooraf aan u. De kosten voor het retour zenden van de producten zijn voor uw rekening. De aankoopprijs van het product krijgt u binnen 14 werkdagen teruggestort op uw rekening. Indien redelijkerwijze mogelijk dient het product in de onbeschadigde, onveranderde, originele fabrieksverpakking te zitten. Het product dient compleet, ongebruikt en onbeschadigd te zijn. Beschadigde of gebruikte producten worden naar u terug gestuurd en blijven uw eigendom. of de herstelkosten hiervan worden bij u in rekening gebracht.

3. Op matrassen geven wij 100 dagen omruil garantie, het is in de showroom een momentopnamen dus het kan gebeuren dat u na 2 weken toch niet helemaal tevreden bent met uw aankoop. het kan zijn dat u het matras toch te hard of te zacht vind. Van daar de 100 dagen omruilgarantie.
Dit geldt natuurlijk ook voor online bestelde matrassen. Hier kunt u meer over lezen bij artikel PROEFTIJD.
Boven genoemde geldt niet voor afgeprijsde / showroom artikelen.

Alle “matrassen op maat” die worden speciaal voor u geproduceerd, en deze zijn uitgesloten van het herroepingsrecht.

4. 100 dagen omruil garantie:

DFW de Fabriekswinkel werkt met 100 dagen omruil garantie.
Uw lichaam heeft zeker +/- 2 weken de tijd nodig om aan een nieuw matras te wennen. Het matras zal steviger zijn dan uw oude matras. Uw nieuwe matras wordt c.a. 10% zachter in gebruik op een termijn van c.a. 2 weken.
Na ontvangst van uw matras gaat uw 100 dagen “omruilgarantie” in. Het kan natuurlijk dat u na de geadviseerde 2 weken toch niet tevreden bent. Wij kunnen dan samen met u kijken naar een ander matras dat beter bij u past.
Na de 100 dagen vervalt uw omruilgarantie. Bent u na de 100 dagen toch niet tevreden met uw aankoop en wilt u toch een ander matras kunnen wij dit voor een meer prijs N.O.T.K .
U bent verplicht een matras kern op de zelfde afmeting en dikte te bestellen. U houdt uw hoes en wij ruilen de huidige kern / binnenkant om voor een nieuwe kern die beter bij u past. het gehele matras nemen wij NIET terug, dit i.v.m. hygiëne.
Kies u voor een ander matras / materiaal dat goedkoper is zullen wij dit verrekenen met een tegoedbon of een extra product. DFW de fabriekswinkel geeft GEEN geld retour. Kies u voor een duurder matras, dan voldoet u het restant bedrag aan de chauffeur bij de omruiling.
De Fabriekswinkel neemt uitsluitend producten terug die in de originele verpakking zitten, onbeslapen en onbeschadigd zijn. Bed textiel zoals; kussens, dekbedden, molton, hoeslaken, dekbedovertrekken etc. neemt de Fabriekswinkel i.v.m. hygiëne niet terug.
Matrassen/ gestoffeerde kussens / boxsprings speciaal voor u gemaakt nemen wij NIET terug.
DFW de Fabriekswinkel neemt GÉÉN afgeprijsde producten en/of Showroom modellen Retour.
U bent Zelf verantwoordelijk voor het feit of aankoop / aankopen op een normale manier bij u naar binnen kunnen.

Proeftijd.

1. De consument heeft recht op een gratis omruiling van het matras, indien de klant deze wilt ruilen voor een zachtere of stevigere variant. Na eventuele eerste gratis omruiling van uw oude naar het nieuwe matras word er gekeken of deze onbeschadigd is. Indien er een tweede omruiling komt zullen er kosten van €59,- worden gerekend voor de gemaakte kosten.

2. De proeftijd geldt niet voor de volgende producten:
– Kindermatrassen.
– Boxsprings (m.u.v. matrassen of topper).
– Bedbodems
– Bedombouw
– Retour matrassen / koopjeshoek / Showroom modellen.
– Kleingoed zoals; moltons, hoeslakens, kussens, dekbedden, potensets.
– Speciaal op maat gemaakte matrassen.

Uw oude matras dient u zelf af te voeren deze nemen wij niet mee!

Deze voorwaarden zijn gevalideerd volgens de richtlijnen van het CBW.

Hoe retourneren:

U kunt het product dat u wilt retourneren binnen 14 dagen terugsturen in dezelfde verpakking waarmee het gekomen is. In overleg met ons kunnen wij uw retourzending ook bij u thuis ophalen. Hier zijn echter wel kosten aan verbonden die per product kunnen verschillen. Doordat een groot gedeelte van onze transportkosten is doorberekend in de verkoopprijs, berekenen wij voor het ophalen van de goederen kosten.
We melden deze kosten vooraf aan u. Het retouradres krijgt u direct na uw aanmelding. De kosten voor het retour zenden van de producten zijn voor uw rekening. De aankoopprijs van het product krijgt u binnen 14 dagen teruggestort op uw rekening. Indien redelijkerwijze mogelijk dient het product in de onbeschadigde, onveranderde, originele fabrieksverpakking te zitten. Het product dient compleet, ongebruikt en onbeschadigd te zijn. Geopende verpakkingen voldoen niet aan deze voorwaarden, en blijven uw eigendom. Beschadigde of gebruikte producten worden naar u terug gestuurd, of de herstelkosten hiervan worden bij u in rekening gebracht.

Retour halen matras:

Voor het retour halen van een matras(sen) binnen Nederland berekenen wij € 59,-
Voor het retour halen van een boxspring of bed berekenen wij € 99,-

Voor het retour halen van een matras(sen) binnen België (Vlaanderen) berekenen wij € 89,-
Voor het retour halen van een boxspring of bed berekenen wij € 119,-

Alle “matrassen op maat” die worden speciaal voor u geproduceerd, en deze zijn conform 8.2a uitgesloten van het herroepingsrecht.

Annuleringen

Matrassen en schuimrubber in special bestelde afmetingen kunnen niet worden geretourneerd.
Wilt u uw bestelling van een matras op maat annuleren, dient u dit binnen 48 uur te doen volgens onderstaande regels. (Schriftelijk per mail).

Na verzending van de bestelling is annulering niet meer mogelijk, anders dan gedurende de hierna te melden zichttermijn.
Alle annuleringen dienen schriftelijk aan DFW kenbaar te worden gemaakt.

In de annulering dient u, uw naam met het ordernummer tezamen met uw rekeningnummer te noteren. Het rekeningnummer dient te corresponderen met het rekeningnummer waarmee u de betaling aan de fabriekswinkel.nl gedaan heeft.

Uw oude matras dient u zelf af te voeren deze nemen wij niet mee!
TIP! Uw gemeente komt uw oude bed / matras op afspraak bij u ophalen.

De keurmerken en certificaten

Matrassenfabriek in Zwanenburg

Kom langs in
onze showroom

© Copyright
2024
DeFabriekswinkel.nl
Powered by iClicks