Garantiebepalingen

DFW garandeert dat de door haar geleverde producten vrij zijn van Fabricage fouten, materiaal of ontwerpfouten gedurende 6 maanden na levering. Wanneer het geleverde artikel van eigen productie materiaal of fabricage fout vertoont heeft de koper recht op herstel van het product. DFW kan er voor kiezen om de zaak te repareren of te vervangen. De koper heeft alleen recht op vervanging indien herstel van de zaak niet mogelijk is. Indien het product door een derde is geproduceerd is de garantie beperkt tot de garantie die door de betreffende producent voor dat product wordt gegeven.

De matrassen en schuimrubber kussens worden individueel en handmatig gefabriceerd. Hierdoor kunnen wij een hoogwaardige kwaliteit garanderen. Door deze werkwijze kunnen minimale verschillen ontstaan. Voor onze matrassen geldt een garantie van 5 jaar (polyether 3 jaar). De aangeboden garanties doen geen afbreuk aan de wettelijke rechten welke de consument heeft omtrent garantie en conformiteit (garantiebepalingen). Het geleverde product moet die eigenschappen hebben die de klant op grond van de overeenkomst bij normaal gebruik mag verwachten (conformiteit). Wij verstaan onder normaal gedrag keren, beslapen etz. Dit geldt tevens bij bijzonder gebruik voor zover dit door partijen bij het sluiten van de overeenkomst is voorzien. DFW geeft géén garantie op matrassen die op doorgezakte of afgekeurde matrasdragers worden gebruikt. Boxsprings van eigen productie hebben een garantie van 7 jaar op de onderstellen, 5 jaar op de matrassen en toppers.

Uw matras dient minimaal 2 tot 4 maal per jaar van hoofd- naar voeteneinde te keren en van onderzijde naar boven (dit geldt niet wanneer u een traagschuim matras heeft dan is dit alleen van hoofd naar voet eind). De garantie geldt niet indien schade het gevolg is van een onjuiste behandeling dan wel het niet juist opvolgen van instructies. De kosten voor het transport of serviceverlening bedragen altijd €79,- en zijn voor rekening van de klant.

Garantiebepaling per product:

De gegeven garantie per product is gebaseerd op behoud van vorm (vormvastheid)

Budget matrassen waar wij onder verstaan:
Alle Polyether matrassen
Platinum 760
Low pressure traagschuim matrassen
3 jaar garantie waar van 1 jaar volledig daarna zal dit afbouwend zijn, 66% vergoeding in het 2de jaar en 33% in het 3de jaar.

Alle Koudschuim matrassen, pocketveer matrassen, support matrassen, latex matrassen en traagschuim matrassen.
2 jaar volledige garantie afbouwend tot 5 jaar.

LET OP! Een matras word in de loop der tijd altijd wat zachter, dit is een normale eigenschap en valt NIET onder garantie.

Onder deze garantie wordt verstaan dat:

Bij een nieuw matras vers van de productie ontstaat na enkele maanden afdrukken van de slaper. Wij spreken pas over kuilvormig als er spraken is van een indruk meer dan 2,5 cm en deze dan ook blijft zitten (deze keert niet terug naar zijn vorm).

Indien er kuilvorming van minimaal 2,5 cm is ontstaan die de levensduur van het matras kan aantasten met uitzondering op schade die niet natuurlijk / door normaal gebruik is ontstaan, die zelf is aangebracht door de klant. Na aanschaf van uw matras bunt u binnen aangegeven tijd aanspraak maken op de garantiebepaling.

1. Naast de aangeven garantiebepalingen blijven wettelijke garantiebepalingen van kracht.
2. Een eventueel door het bedrijf als garantie aangeboden regeling doet niets af aan de rechten die de consument jegens het bedrijf kan doen gelden op grond van de wet en de overeenkomst op afstand.
4. De garantie op kussens, dekbedden en bedtextiel heeft betrekkening op fabricagefouten.

 

Omruilgarantie matrassen:

 •     Je kunt tot uiterlijk 100 dagen na aflevering door deFabriekswinkel aanspraak maken op de omruilgarantie.
 •     Neem hiervoor schriftelijk contact op met de Fabriekswinkel. Hier kunt u zo volledig mogelijk aangeven wat uw wensen zijn. Wij geven u dan in overleg een passend advies.
 •     Het is mogelijk om niet alleen de hardheid van de matras(sen) te wijzigen, maar ook het type, met de zelfde dikte.
 •     Matrassen van € 200 en minder zijn uitgesloten.
 •     Wij ruilen uitsluitend onbeschadigde en schone matrassen om.
 •     U kunt uw matras alleen omruilen voor een matras met dezelfde afmeting.
 •     Deze garantie is alleen van toepassing op niet-gestoffeerde matrassen met een afritsbare tijk.
 •     Deze omruilgarantie is niet van toepassing op speciaal geproduceerde matrassen (Bijv. aparte afmetingen).
 •     De omruilgarantie is niet van toepassing op showroom modellen.
 •     Het omruilen leidt niet tot een nieuwe ingangsdatum van de garantie, dat blijft de leverdatum van het eerste matras
 •     Bij de collectie DeFabriekswinkel komen de volgende matras maten in aanmerking voor de uitprobeer/omruil garantie: 70 x 200/210/220 cm, 80 x 200/210/220 cm, 90 x 200/210/220 cm, 140 x 200/210/220 cm, 160 x 200/210/220 en 180 x 200 /210/220
 •     Prijsverschillen verrekenen we via een tegoedbon, extra artikel of bijbetaling.

 

De volgende bepalingen zijn hierbij van belang.
De garantieperiode vangt aan op het moment van aflevering.
De aankoopnota dient als garantiebewijs.
Gedurende de garantieperiode vindt er afschrijving plaats op basis van gebruik.
20% per jaar
1ste jaar:             volledige garantie
1-2 jaar:               20% afschrijving
2-3 jaar:               40% afschrijving
3-4 jaar:               60% afschrijving
4-5 jaar:               80% afschrijving
na 5 jaar:             € 75,- voorrijkosten

De keurmerken en certificaten

De Fabriekswinkel in Zwanenburg

Kom langs in
onze showroom

© Copyright
2024
DeFabriekswinkel.nl
Powered by iClicks