Matrassen op maat

Matras op maat bestellen bij De Fabriekswinkel Zwanenburg

Bij de Matrassenfabriek Zwanenburg stelt u uw matras op maat volledig naar uw wens samen voor een optimale nachtrust. Van caravan en camper matrassen tot Franse en bootmatrassen, we maken ze allemaal op maat van Nederlandse kwaliteit gecertificeerd schuimrubber. U stelt uw nieuwe matras op maat stapsgewijs samen in onze eenvoudige matrassenconfigurator. Kies uw vorm, de gewenste kwaliteit, dikte en afmetingen. De prijs van uw droommatras staat direct aangegeven, zodat u precies weet wat de kosten bedragen!

Weet u al wat u zoekt? Stel dan direct via de button uw matras op maat samen.

Stel uw matras samen

De basisvormen die we aanbieden

In ons assortiment hebben we 6 matrasvormen die we standaard aanbieden, namelijk een rechthoekig matras, driehoekig matras, Frans matras, trapezium matras, queens matras en een rond matras. Sommige vormen, zoals de rechthoek, hebben meerdere varianten, bijvoorbeeld met een uitsnede. Hieronder een overzicht van de 6 basisvormen die we aanbieden. Klik op de button om uw matrasvorm te kiezen en uw matras op maat verder samen te stellen.

Matras op maat in alle mogelijke vormen

Matras op maat laten maken

Rechthoekig matras

rechthoek matras met afsnede

Rechthoek matras met afsnede

Tekening van een Frans matras met een overzicht van boven hoe het eruitziet in een camper.

Frans matras

Trapezium matras

Trapezium matras

queens matras

Queens

Matras met uitsparing

Matras met uitsnede

Medewerkster van De Fabriekswinkel Zwanenburg die een matras op maat vervaardigt in de fabriek

De kwaliteit van uw matras op maat

Bij het online samenstellen van uw matras op maat krijgt u keuze uit 5 verschillende opties, die elk hun eigen unieke eigenschappen hebben. Het kiezen van de juiste kwaliteit voor uw matras op maat kan lastig zijn. De kwaliteit van het matras is afhankelijk van het materiaal dat de basis vormt van het matras en de daarbij horende specificaties. We geven u graag meer informatie over de diverse opties, zodat u precies weet wat de beste keuze is voor u.

Laat u zich liever adviseren door een van onze specialisten? Dan verwelkomen we u graag in onze showroom in Zwanenburg!

Bij De Fabriekswinkel Zwanenburg werken we bij de vervaardiging van uw matras op maat met Nederlands gecertificeerde schuimen van A-segment! Dit schuim is CFK-vrij geproduceerd en bevat dus geen schadelijke stoffen. Daarnaast rollen we matrassen niet op, waardoor we de levensduur van uw matras met 5 jaar verlengen.

HR45 koudschuim matras met unieke kenmerken van dit matras erbij.

Basic matras – HR45 koudschuim

Als u op zoek bent naar een matras dat zowel comfortabel als duurzaam is, dan is een matras gemaakt van HR45 koudschuim een uitstekende keuze. Dit matras heeft een densiteit van 45 kg/m3, wat het een hoge veerkracht geeft, ideaal voor een rustgevende slaap. Dankzij de open celstructuur van het koudschuim geniet u niet alleen van uitstekende ondersteuning, maar profiteert u ook van verbeterde ventilatie en vochtregulatie. Dit maakt het een perfecte optie voor mobiele woningen zoals campers, caravans en boten, waar goede luchtcirculatie essentieel is. Daarnaast is dit matras een populaire keuze voor B&B’s en hotels.

 • Goede ventilatie
 • Soft (H1) t/m extra stevig (H4) ligcomfort
 • 5 jaar fabrieksgarantie
 • Inclusief afneembare matrastijk
 • H1 soepel – tot 80 kg (per persoon)
 • H2 medium – tot 100 kg (per persoon)
 • H3 stevig – tot 120 kg (per persoon)
 • H4 extra stevig – tot 140 kg (per persoon)

Stel uw matras samen

Premium kwaliteit

Premium – HR55 koudschuim

Het HR55 koudschuim matras is een topkeuze voor situaties waar het matras niet regelmatig te keren is, zoals bij Franse matrassen en matrassen met een ronde hoek of een afsnede. Dit matras staat bekend om zijn  ondersteuning en het vermogen om zich nauwkeurig naar de contouren van uw lichaam te vormen, terwijl het toch zijn oorspronkelijke vorm behoudt. Een van de meest opvallende kenmerken van het HR55 koudschuim is de geavanceerde ventilatie en vochtafvoercapaciteit. De open celstructuur van het koudschuim zorgt voor een vrij circulatie van lucht, wat resulteert in een comfortabel en fris slaapklimaat.

Een andere belangrijke eigenschap van het HR55 matras is de weerstand tegen kuilvorming, wat betekent dat het matras langdurig zijn vorm en stabiliteit behoudt voor een consistent comfort. Dit matras onderscheidt zich ook door zijn hoogwaardige afwerking, met een luxe cooltouch dubbeldoek hoes, uitgerust met een handige rits aan drie zijden. De hoes is antiallergisch, huisstofmijt- en bacterievrij, en kan gemakkelijk op 40 graden worden gewassen. Bovendien is het matras verkrijgbaar in een aantrekkelijke lichtblauwe kleur, wat een frisse uitstraling geeft aan uw slaapomgeving.

 • Goede ventilatie
 • Soft (H1) t/m extra stevig (H4) ligcomfort
 • Antiallergeen, antibacterieel en huisstof- en bacterievrij
 • Inclusief afneembare cooltouch dubbeldoek hoes
 • H1 soepel – tot 80 kg (per persoon)
 • H2 medium – tot 100 kg (per persoon)
 • H3 stevig – tot 120 kg (per persoon)
 • H4 extra stevig – tot 140 kg (per persoon)

Stel uw matras samen

Premium Plus - Pantera SG52 koudschuim matras

Premium Plus – Pantera SG52

Pantera SG52 koudschuim van Draka is een premium kwaliteitsschuim dat uitblinkt op meerdere fronten. Dit schuim, bekend om zijn hoge veerkracht, garandeert optimale ondersteuning en comfort, wat bijdraagt aan een goede nachtrust. Maar dat is niet alles, het schuim heeft uitstekende ventilatie wat zorgt voor een ideaal slaapklimaat. Een ander uniek voordeel van Pantera koudschuim is de goede vochtregulatie. Het absorbeert en verwijdert vocht snel, waardoor uw matras droog en fris blijft. In tegenstelling tot polyether heeft Pantera koudschuim een hoge duurzaamheid. Hierdoor geniet u langdurig van de hoge kwaliteit en het comfort van uw matras.

Bovendien biedt Pantera koudschuim verlichting bij drukpunten door het gewicht gelijkmatig te verdelen en zich aan te passen aan uw lichaam. Dit voorkomt kuilvorming, waardoor het matras zijn veerkracht en vorm behoudt, zelfs na langdurig gebruik. Zo blijft het matras altijd comfortabel en ondersteunend. Pantera koudschuim matrassen hebben standaard een fabrieksgarantie van 7 jaar.

De hoes van het Pantera koudschuim matras is gemaakt van hoogwaardig cooltouch dubbeldoek. De hoes, voorzien van een praktische 3-zijdige rits, is eenvoudig te verwijderen en te wassen. De hoes is anti-allergeen en vrij van huisstofmijt, waardoor het een hygiënische en gezonde slaapomgeving biedt.

 • Maximale lichaamsondersteuning
 • Soft (H1) t/m extra stevig (H4) ligcomfort
 • Uitzonderlijke warmte- en vochtregulatie
 • Antibacterieel en antiallergeen
 • H1 soepel – tot 80 kg (per persoon)
 • H2 medium – tot 100 kg (per persoon)
 • H3 stevig – tot 120 kg (per persoon)
 • H4 extra stevig – tot 140 kg (per persoon)

Stel uw matras samen

Extra licht hybride matras

Hybride matras - extra licht

Hybride schuim, een innovatieve mix van klassiek polyetherschuim en koudschuim, is een uitstekende keuze voor een fijne slaapbeleving. Door geavanceerde technologieën is dit schuim ontwikkeld tot een materiaal met een hoge dichtheid, lange levensduur en minimaal vormverlies. U geniet hierdoor de hele nacht van consistent comfort zonder dat het schuim inzakt. Het schuim is herkenbaar aan zijn goede veerkracht, wat zorgt voor een uitzonderlijke steun en comfort, zelfs bij lagere densiteiten.

Het lichte gewicht van hybride schuim matrassen maakt het ideaal voor gebruik caravans, campers en boten waar gewichtsbesparing essentieel is. Dit schuimtype kenmerkt zich door een bijzonder open celstructuur, gerealiseerd tijdens het productieproces, wat leidt tot voortreffelijke ventilatie en een fris slaapklimaat. De maximale opening van de cellen bevordert de luchtcirculatie en afvoer van warmte. Daarnaast behoudt hybride schuim langdurig zijn kwaliteiten, met minimale afname in stevigheid en vorm, waardoor uw matras langdurig comfort biedt. We bevelen dit matras aan voor personen tot een gewicht van 90 kilogram.

 • Consistent comfort
 • Medium (H2) hardheid
 • Minimale vormverlies
 • Uitstekende luchtcirculatie en warmteafvoer
 • H2 medium – tot 100 kg (per persoon)

Stel uw matras samen

traagschuim matras

Excellent - Koudschuim / Celluflex

Dit innovatieve matras, een samensmelting van koudschuim en traagschuim, biedt topcomfort en een fijne nachtrust, ongeacht de dikte. Het matras heeft een 5 cm dikke laag Celluflex traagschuim, ook wel bekend als ‘snelwerkend traagschuim’ door de onmiddellijke aanpassing aan uw lichaamsvorm. Dit geavanceerde schuim biedt 30% meer ventilatie dan het originele traagschuim, wat het ideaal maakt voor compacte ruimtes, zoals in caravans, campers en boten. Het Celluflex schuim behoudt een consistente hardheid, ongeacht de omgevingstemperatuur.

De combinatie van Celluflex traagschuim en het veerkrachtige HR55 koudschuim vermindert drukpunten en bevordert de bloedcirculatie, wat uitermate voordelig is voor mensen met reumatische aandoeningen, slechte bloedcirculatie of pijn in heupen en schouders. De uitstekende ventilatie van het matras draagt bij aan een comfortabelere slaapervaring.

Dit matras is beschikbaar in 3 verschillende hardheden, zodat er altijd een matras is dat past bij uw slaapwensen. De meegeleverde matrashoes, vervaardigd uit luxe cooltouch dubbeldoek, is anti-allergeen, bestand tegen huisstofmijt en gemakkelijk wasbaar dankzij een handige driezijdige rits.

 • Uitzonderlijke veerkracht
 • Soft (H1) t/m stevig (H3)
 • Duurzaam en comfortabel
 • Antibacterieel en anti-allergeen
 • H1 soepel – tot 80 kg (per persoon)
 • H2 medium – tot 100 kg (per persoon)
 • H3 stevig – tot 120 kg (per persoon)

Stel uw matras samen

De dikte van uw matras

Bij dit onderdeel van het samenstellen, bepaalt u de dikte van uw matras op maat. Op basis van de vorm en kwaliteit die u kiest, komen er verschillende diktes naar voren. Zorg dat u goed opmeet hoe dik uw matras moet zijn. Een dikker matras biedt over het algemeen meer comfort en heeft een langere levensduur.

De afmetingen van uw op maat gemaakte matras

Bij de afmetingen vult u de gewenste afmeting per zijde van het matras in. Meet van tevoren nauwkeurig de maten die u nodig heeft op, zodat uw op maat gemaakte matras tot op de millimeter past.

Offerte aanvragen voor uw gewenste vorm en/of kwaliteit

Staat de vorm en/of kwaliteit die u zoekt niet tussen de opties bij het samenstellen van uw matras op maat? Geen probleem! Vul dan ons offerteformulier in en geef aan welke vorm en/of kwaliteit u wilt. Heeft u een tekening of afbeelding van wat u zoekt? Stuur deze dan vooral mee. Op basis van uw aanvraag maken we een prijsopgave, die we weer naar u terugsturen voor akkoord.

Kom langs in onze showroom

Liever eerst goed oriënteren voordat u een matras samenstelt? Dan bent u van harte welkom in onze showroom op de Weerenweg 8b in Zwanenburg. Probeer in onze showroom diverse soorten matrassen uit en vind het matras dat het beste past bij uw slaapsituatie. Onze medewerkers voorzien u graag van advies in een vrijblijvend adviesgesprek en helpen u bij het samenstellen van uw matras. Na het samenstellen in onze showroom berekenen we direct de prijs voor u, terwijl u geniet van een kopje koffie. Als u akkoord gaat met de prijs, starten we direct met het maken van uw matras op maat. Maak via de onderstaande button direct een afspraak voor een vrijblijvend adviesgesprek met een van onze ervaren medewerkers.

 

Contact opnemen

Heeft u nog een vraag over het op maat laten maken van een matras? Neem dan gerust contact met ons op via +31 (0) 23-5339242 of stuur een mail naar info@defabriekswinkel.nl.

De keurmerken en certificaten

Matrassenfabriek in Zwanenburg

Kom langs in
onze showroom

© Copyright
2024
DeFabriekswinkel.nl
Powered by iClicks