Matrassen vergelijken

Op deze pagina kunt u de matrassen op maat vergelijken! Wij vertellen u graag meer over de voordelen van de op maat gemaakte matrassen.
Vergelijk verschillende eigenschappen van materialen matraskernen, comfort en ondersteuning. Ontdek welk matras het beste bij uw
slaapvoorkeur en situatie past, zoals het gebruik van een camper, caravan of bootmatras.

Medewerkster van De Fabriekswinkel Zwanenburg die een matras op maat vervaardigt in de fabriek

De kwaliteit van uw matras op maat

Het kiezen van de juiste kwaliteit voor uw matras op maat kan lastig zijn. Bij het samenstellen van uw matras krijgt u keuze uit 5 verschillende opties, die elk hun eigen unieke eigenschappen hebben. We geven u graag meer informatie over de diverse opties, zodat u precies weet wat de beste keuze is voor u. Laat u zich liever adviseren door een van onze specialisten? Dan verwelkomen we u graag in onze showroom in Zwanenburg!

Bij De Fabriekswinkel Zwanenburg werken we bij de vervaardiging van uw matras op maat met Nederlands gecertificeerde schuimen van A-segment! Dit schuim is CFK-vrij geproduceerd en bevat dus geen schadelijke stoffen. Daarnaast rollen we matrassen niet op, waardoor we de levensduur van uw matras met 5 jaar verlengen.

HR45 koudschuim matras met unieke kenmerken van dit matras erbij.

Basic matras – HR45 koudschuim

Als u op zoek bent naar een matras dat zowel comfortabel als duurzaam is, dan is een matras gemaakt van HR45 koudschuim een uitstekende keuze. Dit matras heeft een densiteit van 45 kg/m3, wat het een goede veerkracht geeft, ideaal voor een rustgevende slaap. Dankzij de open celstructuur van het koudschuim geniet u niet alleen van uitstekende ondersteuning, maar profiteert u ook van verbeterde ventilatie en vochtregulatie. Dit maakt het een perfecte optie voor recreatie.

 • Goede ventilatie
 • Soft (H1) t/m extra stevig (H4) ligcomfort
 • 5 jaar fabrieksgarantie
 • Inclusief afneembare matrastijk
 • Matrasdikte inclusief matrastijk +/- 15 cm of 21 cm.

H1 soepel – tot 80 kg (per persoon)
H2 medium – tot 100 kg (per persoon)
H3 stevig – tot 120 kg (per persoon)
H4 extra stevig – tot 140 kg (per persoon)

Stel uw matras samen

Premium kwaliteit

Premium – HR55 koudschuim

Het HR55 koudschuim matras is een topkeuze voor situaties wanneer het matras niet gekeerd kan worden, zoals bij Franse matrassen en matrassen met een ronde hoek of een uitsnede. De Premium kwaliteit staat bekend om zijn  ondersteuning en het vermogen om zich nauwkeurig naar de contouren van uw lichaam te vormen, terwijl het toch zijn oorspronkelijke vorm behoudt, dus kuilvorming vrij. Een van de meest opvallende kenmerken van het Premium HR55 koudschuim is de geavanceerde ventilatie en vochtregulatie. De open celstructuur van het koudschuim zorgt voor een constante ventilatie die zorgt voor een temperatuur regulerend slaapklimaat.

Een andere belangrijke eigenschap van het Premium koudschuim matras is de progressieve tegendruk, wat betekent dat het matras langdurig zijn vorm en stabiliteit behoudt voor een consistent comfort. Ook geeft het matras hier door een maximale ondersteuning. Een perfecte keuze voor mobiele woningen zoals campers, caravans en boten, waar goede luchtcirculatie essentieel is. Daarnaast is dit matras een populaire keuze voor B&B’s en hotels. Dit matras onderscheidt zich ook door zijn hoogwaardige afwerking, met een luxe cooltouch dubbeldoek hoes, uitgerust met een handige rits aan drie zijden. De hoes is antiallergisch, huisstofmijt- en bacterievrij en kan gemakkelijk op 40 graden worden gewassen. Bovendien is het matras verkrijgbaar in een aantrekkelijke lichtblauwe kleur, wat een frisse uitstraling geeft aan uw slaapomgeving.

Neem contact met ons op als u er een tijk bij wilt.

 • Goede ventilatie
 • Soft (H1) t/m extra stevig (H4) ligcomfort
 • Antiallergeen, antibacterieel en huisstof- en bacterievrij
 • Inclusief afneembare cooltouch dubbeldoek hoes
 • Matrasdikte inclusief matrastijk +/- 15 cm of 21 cm.
 • H1 soepel – tot 80 kg (per persoon)
 • H2 medium – tot 100 kg (per persoon)
 • H3 stevig – tot 120 kg (per persoon)
 • H4 extra stevig – tot 140 kg (per persoon)

Stel uw matras samen

Premium Plus - Pantera SG52 koudschuim matras

Premium Plus – Pantera SG52

Pantera SG52 koudschuim van Draka is een premium kwaliteitsschuim dat uitblinkt op meerdere fronten. Dit schuim, bekend om zijn hoge veerkracht, garandeert optimale ondersteuning en comfort, wat bijdraagt aan een goede nachtrust. Maar dat is niet alles, het schuim heeft uitstekende ventilatie wat zorgt voor een ideaal slaapklimaat. Een ander uniek voordeel van Pantera koudschuim is de goede vochtregulatie. Het absorbeert en verwijdert vocht snel, waardoor uw matras droog en fris blijft. In tegenstelling tot polyether heeft Pantera koudschuim een hoge duurzaamheid. Hierdoor geniet u langdurig van de hoge kwaliteit en het comfort van uw matras.

Bovendien biedt Premium Plus Pantera koudschuim een hoge dichtheid door zijn bijzondere celstructuur in combinatie met de juiste gewichtsverdeling/zonering. Pantera kouschuim wordt met name veel gebruikt voor medische toepassingen. Dit kwaliteitsmatras verdeelt uw gewicht gelijkmatig en verlicht drukpunten, waardoor u een goede nachtrust ervaart. Ook staat Pantera SG52 bekend om zijn hoogwaardige vocht- en warmteregulatie. De grillige celstructuur en elasticiteit zorgt voor een maximale veerkracht en vorm behoud, zelfs na langdurig gebruik. Zo blijft het matras altijd comfortabel en ondersteunend. Pantera koudschuim matrassen hebben standaard een fabrieksgarantie van 7 jaar.

De hoes van het Pantera koudschuim matras is gemaakt van hoogwaardig cooltouch dubbeldoek. De hoes, voorzien van een praktische rits, deze is eenvoudig te verwijderen en te wassen. De hoe s is anti-allergeen en vrij van huisstofmijt, waardoor het een hygiënische en gezonde slaapomgeving biedt.

 • Maximale lichaamsondersteuning
 • Drukverlagend
 • Soft (H1) t/m extra stevig (H4) ligcomfort
 • Uitzonderlijke warmte- en vochtregulatie
 • Antibacterieel en antiallergeen
 • Matrasdikte inclusief matrastijk +/- 15 cm of 21 cm.
 • H1 soepel – tot 80 kg (per persoon)
 • H2 medium – tot 100 kg (per persoon)
 • H3 stevig – tot 120 kg (per persoon)
 • H4 extra stevig – tot 140 kg (per persoon)

Stel uw matras samen

Extra licht hybride matras

Hybride matras - extra licht

Hybride schuim, een nieuwe innovatieve koudschuim variant, is een uitstekende keuze voor een fijne slaapbeleving. Door geavanceerde technologieën is dit schuim ontwikkeld tot een materiaal met een ongelijke celstructuur. Ondanks dat het materiaal lichter is dan andere koudschuim varianten biedt het consistent comfort zonder dat het schuim inzakt. Het schuim is herkenbaar aan zijn medium hardheid en fijne ondersteuning.

Het lichte gewicht van hybride schuim matrassen maakt het ideaal voor gebruik caravans, campers en vouwwagens waar gewichtsbesparing essentieel is. Dit schuimtype kenmerkt zich door een bijzonder open celstructuur, gerealiseerd tijdens het productieproces, wat leidt tot voortreffelijke ventilatie en een fris slaapklimaat. De maximale opening van de cellen bevordert de luchtcirculatie en afvoer van warmte. Het hybride koudschuim materiaal is daarom perfect als u slaapt in een kleinere ruimte. Het matras heeft een fijne veerkracht, waardoor u geniet van optimaal comfort. We bevelen dit matras aan voor personen tot een gewicht van 90 kilogram.

 • Consistent comfort
 • Medium (H2) hardheid
 • Uitstekende luchtcirculatie en warmteafvoer

Stel uw matras samen

traagschuim matras

Excellent - Koudschuim / Celluflex

Dit innovatieve matras, een samensmelting van koudschuim en de nieuwste traagschuim variant, biedt topcomfort en een fijne nachtrust, ongeacht de dikte. Het matras heeft een 5 cm dikke laag Celluflex traagschuim, ook wel bekend als ‘snelwerkend traagschuim’ door de onmiddellijke aanpassing aan uw lichaamsvorm. Dit geavanceerde schuim biedt 30% meer ventilatie dan het originele traagschuim, wat het ideaal maakt voor compacte ruimtes, zoals in caravans, campers en boten. In tegenstelling tot de Traagschuim die u misschien wel kent als NASA, Memory Foam of Tempur behoudt Celluflex een consistente hardheid, ongeacht de omgevingstemperatuur.

De combinatie met HR55 koudschuim zorgt voor een maximale ondersteuning en stevigheid als basis laag, terwijl de comfortlaag er bovenop zorgt voor een hoge veerkracht. Celluflex vermindert drukpunten en bevordert de bloedcirculatie, wat uitermate voordelig is voor mensen met reumatische aandoeningen, slechte bloedcirculatie of pijn in heupen en schouders. De uitstekende ventilatie van het matras draagt bij aan een comfortabelere slaapervaring.

Dit matras is beschikbaar in 3 verschillende hardheden, zodat er altijd een matras is dat past bij uw slaapwensen. De meegeleverde matrashoes, vervaardigd uit luxe cooltouch dubbeldoek, is anti-allergeen, bestand tegen huisstofmijt en gemakkelijk wasbaar dankzij een handige rits.

 • Uitzonderlijke veerkracht
 • Soft (H1) t/m stevig (H3)
 • Duurzaam en comfortabel
 • Antibacterieel en anti-allergeen
 • H1 soepel – tot 80 kg (per persoon)
 • H2 medium – tot 100 kg (per persoon)
 • H3 stevig – tot 120 kg (per persoon)

Stel uw matras samen

Matras op maat in alle mogelijke vormen

Matras op maat laten maken

Rechthoekig matras

rechthoek matras met afsnede

Rechthoek matras met afsnede

Tekening van een Frans matras met een overzicht van boven hoe het eruitziet in een camper.

Frans matras

Trapezium matras

Trapezium matras

queens matras

Queens

Matras met uitsparing

Matras met uitsnede

De afmetingen van uw op maat gemaakte matras

Bij de afmetingen vult u de gewenste afmeting per zijde van het matras in. Meet van tevoren nauwkeurig de maten die u nodig heeft op, zodat uw op maat gemaakte matras tot op de millimeter past.

Offerte aanvragen voor uw gewenste vorm en/of kwaliteit

Staat de vorm en/of kwaliteit die u zoekt niet tussen de opties bij het samenstellen van uw matras op maat? Geen probleem! Vul dan ons offerteformulier in en geef aan welke vorm en/of kwaliteit u wilt. Heeft u een tekening of afbeelding van wat u zoekt? Stuur deze dan vooral mee. Op basis van uw aanvraag maken we een prijsopgave, die we weer naar u terugsturen voor akkoord.

Kom langs in onze showroom

Liever eerst goed oriënteren voordat u een matras samenstelt? Dan bent u van harte welkom in onze showroom op de Weerenweg 8b in Zwanenburg. Probeer in onze showroom diverse soorten matrassen uit en vind het matras dat het beste past bij uw slaapsituatie. Onze medewerkers voorzien u graag van advies in een vrijblijvend adviesgesprek en helpen u bij het samenstellen van uw matras. Na het samenstellen in onze showroom berekenen we direct de prijs voor u, terwijl u geniet van een kopje koffie. Als u akkoord gaat met de prijs, starten we direct met het maken van uw matras op maat. Maak via de onderstaande button direct een afspraak voor een vrijblijvend adviesgesprek met een van onze ervaren medewerkers.

De keurmerken en certificaten

Matrassenfabriek in Zwanenburg

Kom langs in
onze showroom

© Copyright
2024
DeFabriekswinkel.nl
Powered by iClicks