Hoe onderhoud u het matras

Geplaatst op

Al u een mooi matras heeft wilt u die zeker goed onder houden door het wekelijks te verschonen en eens in de maand te keren.
Het keren doet u vanaf hoofd eind naar voeten eind en zo nogmaals aan het eind van de maand zodat het matras alle hoeken heeft gehad.

Molton als bescherming voor uw matras

Als u het matras verschoond moet worden gebruiken de meeste mensen een molton dit beschermd tegen morsen en ongelukken, ook verminderen ze de hoeveelheid stof en vuil in het bed terecht komen. En om de molton doe je dan een hoeslaken.

De moltons zijn er in verschillende soorten zoals bio katoen dit is 100% katoen / gewatteerde molton die zijn iets dikker en gevuld met 300 gram katoen per m2 /100% geweven katoen/ en stretch moltons verschillende soorten 80% katoen 20 % Elastan dit word ook gebruikt in sport kleding zodat het beter blijft zitten om het matras of topper en sneller droog is.

Hoeslaken voor uw matras

En als we dan verder gaan om het matras zo netjes mogelijk te houden, doen we er een mooi hoeslaken over heen.
Hoeslakens in heel veel verschillende kleuren zoals wit /ecru/beige/creme/off White /licht grijs /midden grijs/ donker grijs /Rood/ Blauw ga zo maar door.
Die zijn ook verkrijgbaar in verschillende soorten en maten van gekamd katoen en glad katoen tot dubbel jersey van 155 grams per m2 tot en met 260 grams per m2
Voor elk matras de juiste molton en hoeslaken, u kunt kiezen wat u het lekkerste vind liggen qua dikte van de hoeslakens.

De maten die van de 1 persoons bedden zijn van zelf sprekend. beginnend bij 80×200/210/220 tot 90×200/210/220.

2 persoons

Als we voor de 2 persoons gaan beginnen die bij 120 tot en 140 breed en elke lengte gewenst van 200 tot en met 220 voor topper en matras.
De lits jumeaux 160/180 breed en lengte ook te variëren 200/210/220

En tegenwoordig zijn er al matrassen van 240 breed dat noemen ze ook wel een familie bed ? daar hebben wij uiteraard moltons en hoeslakens bij tot en met hoek hoogtes van 30 tot 35 cm
De hoogte van de matrassen verschild wel eens van 17cm tot en met soms wel 30/35 cm.
Voor deze matrassen hebben we ook veel soorten hoeslakens.
Normaal gesproken zit er een tijk (Hoes ) om het matras die u er kan afhalen voor het wassen, met een 1 pers gaat dat wel maar voor de 2 persoons moet je wel een grote was machine hebben.
En anders kunt u deze ook naar de stomerij brengen.

Molton en hoeslaken samen

Heeft u geen afrits hoes maar een mooie damast vaste tijk dan zou ik gebruik maken van 2 x molton en 1 x hoeslaken om het matras te beschermen en mooi te houden.
U kunt het matras ook beschermen met een waterdichte molton, die is geplastificeerd en bescherm dus nog beter tegen speeksel en lichaamsvocht zoals zweet.
Als je slaapt verlies je zweet, en ook dode huidcellen en haar.
Daarom is het beter om je matras 1 x in de week te verschonen, en 1 x in de maand te draaien.

Pas op, na een intense dag inspanning

Vermijd op het matras na een sporttraining of na een bij een intense dag zonder eerst te hebben gedoucht. Zweet kan namelijk het matras door dringen en het beschadigen.
Als u het matras verschoond en de hoes eraf haalt laat dan het matras luchten door het slaapkamer raam open te zetten zodat het genoeg luchtcirculatie krijgt.
Heeft u meer vragen over het onderhoud van het matras of matrassen op maat, dan kunt u altijd contact op nemen met ons.

Matrassenfabriek/DeFabrieksWinkel.nl: info@defabriekswinkel.nl of natuurlijk even bellen met onze klantenservice die staan u dan te woord om uw vragen te beantwoorden: 023 5339242

Uitlegfilm van de Fabriekswinkel Matrassen op maat

Geplaatst in Geen categorie

De keurmerken en certificaten

Matrassenfabriek in Zwanenburg

Kom langs in
onze showroom

© Copyright
2024
DeFabriekswinkel.nl
Powered by iClicks